Mit kezdjünk a mikuláscsokoládéval projekt?!
Mit lehet csinálni ezzel a rengeteg mikulás csokival, étcsokoládéval és egyéb desszerttel, amit ajándékba kaptunk? Nem akartam túl sokat pepecselni a konyhában, gondoltam összeöntöm őket! így született ez a recept, ami elnyeli a rengeteg édességet és otthon elfogy!
Próbáljátok ki 🙂
Hozzávalók:
- 200 g mikuláscsokoládé
- 175 g étcsokoládé
- 175 g vaj
- 175 g cukor
- 75 g liszt
- 50 g kakaó
- 3 tojás
Elkészítés:
A sütőt állítsuk be 180 fokra és légkeveréses üzemmódba, ameddig összedolgozzuk az összetevőket eléri a kívánt hőfokot! A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk össze, majd a csoki mikulásokat törjük össze kisebb-nagyobb darabokra.
TIPP: A mikuláscsokoládét a legegyszerűbben úgy tudjátok összetörni, ha egy zacskóba teszitek és jól összenyomjátok/összetöritek sodrófával vagy kézzel. Ezzel a módszerrel a konyha is tiszta marad! 🙂
A tojásokat a cukorral keverjük habosra és csorgassuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd szitáljuk rá a lisztet és a kakaóport. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a darabokra tört mikuláscsokoládét.
Körülbelül egy 25 x 20-as sütőpapírral kibélelt sütőformába simítsuk bele a tésztát és 35-40 percig süssük a sütő alsó sínén. Az elkészült brownie-t hagyjuk kihűlni tálalás előtt, hogy jól szeletelhető legyen!
Elég tömény brownie-t kapunk végeredményben, éppen ezért a savanykásabb lekvárok, tejszínhab vagy vaníliafagylalt remekül kiegészíti!
Jó étvágyat!