Brownie mikuláscsokoládéból

Brownie mikuláscsokoládéból

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Mit kezdjünk a mikuláscsokoládéval projekt?!

Mit lehet csinálni ezzel a rengeteg mikulás csokival, étcsokoládéval és egyéb desszerttel, amit ajándékba kaptunk? Nem akartam túl sokat pepecselni a konyhában, gondoltam összeöntöm őket! így született ez a recept, ami elnyeli a rengeteg édességet és otthon elfogy!

Próbáljátok ki 🙂

Hozzávalók:

  • 200 g mikuláscsokoládé
  • 175 g étcsokoládé
  • 175 g vaj
  • 175 g cukor
  • 75 g liszt
  • 50 g kakaó
  • 3 tojás

Elkészítés:

A sütőt állítsuk be 180 fokra és légkeveréses üzemmódba, ameddig összedolgozzuk az összetevőket eléri a kívánt hőfokot! A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk össze, majd a csoki mikulásokat törjük össze kisebb-nagyobb darabokra.

TIPP: A mikuláscsokoládét a legegyszerűbben úgy tudjátok összetörni, ha egy zacskóba teszitek és jól összenyomjátok/összetöritek sodrófával vagy kézzel. Ezzel a módszerrel a konyha is tiszta marad! 🙂

A tojásokat a cukorral keverjük habosra és csorgassuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd szitáljuk rá a lisztet és a kakaóport. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a darabokra tört mikuláscsokoládét.

Körülbelül egy 25 x 20-as sütőpapírral kibélelt sütőformába simítsuk bele a tésztát és 35-40 percig süssük a sütő alsó sínén. Az elkészült brownie-t hagyjuk kihűlni tálalás előtt, hogy jól szeletelhető legyen!

Elég tömény brownie-t kapunk végeredményben, éppen ezért a savanykásabb lekvárok, tejszínhab vagy vaníliafagylalt remekül kiegészíti!

Jó étvágyat!

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft