Rákóczi túrós házi baracklekvárral

Rákóczi túrós házi baracklekvárral

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Vendégblogger augusztus
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Időigény

1 óra

Adag

Ahány szeletre vágod

Nehézség

Könnyű

A házi baracklekvár és a friss túró házasításánál nincs is jobb párasítás különösen mikor dübörög a barack szezon. Próbáld ki Futó Petra vendégblogger rákóczi túrós receptjét, aki ebben a hónapban elnyerte Kalandkonyha receptpályázatunkat!

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg Nagymama süteménylisztje
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 Bourbon vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só

Túrós töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 evőkanál búzadara
  • citromhéj ízlés szerint

Díszítéshez:

  • baracklekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés:

Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd a tésztát tedd bele a tepsibe és igazgasd el rajta. A tésztát a töltelék ráhelyezése előtt elő kell sütni 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módon.

20 perc elteltével vedd ki a tésztát a sütőből és kend meg a vékonyan a tetejét baracklekvárral, majd tedd rá az összekevert túrós tölteléket és süsd készre 30 perc alatt.

A tojásfehérjéből porcukor hozzáadásával gőz felett készíts habot, majd használd díszítésként a sütemény tetején egy kis baracklekvárral kiegészítve. Végül tedd a sütőbe még egyszer utoljára, hogy a hab aranybarnára süljön, majd vedd ki a sütőből és várd meg míg kihűl. Tálald szép egyforma kockákra szelve!

Legyél Te a hónap vendégbloggere!

Mit kell hozzá tenned?

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft