Időigény
1 óra
Adag
Ahány szeletre vágod
Nehézség
Könnyű
A házi baracklekvár és a friss túró házasításánál nincs is jobb párasítás különösen mikor dübörög a barack szezon. Próbáld ki Futó Petra vendégblogger rákóczi túrós receptjét, aki ebben a hónapban elnyerte Kalandkonyha receptpályázatunkat!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg Nagymama süteménylisztje
- 15 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 Bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- 1 csipet só
Túrós töltelékhez:
- 500 g túró
- 1 dl tejföl
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 5 evőkanál búzadara
- citromhéj ízlés szerint
Díszítéshez:
- baracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítés:
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd a tésztát tedd bele a tepsibe és igazgasd el rajta. A tésztát a töltelék ráhelyezése előtt elő kell sütni 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módon.
20 perc elteltével vedd ki a tésztát a sütőből és kend meg a vékonyan a tetejét baracklekvárral, majd tedd rá az összekevert túrós tölteléket és süsd készre 30 perc alatt.
A tojásfehérjéből porcukor hozzáadásával gőz felett készíts habot, majd használd díszítésként a sütemény tetején egy kis baracklekvárral kiegészítve. Végül tedd a sütőbe még egyszer utoljára, hogy a hab aranybarnára süljön, majd vedd ki a sütőből és várd meg míg kihűl. Tálald szép egyforma kockákra szelve!
Legyél Te a hónap vendégbloggere!
Mit kell hozzá tenned?
- Csatlakozz, a Főzz Velem Gasztro csoporthoz!
- Nézd meg az aktuális havi receptverseny kiírást!
- Adj az alkotásodnak egy jó címet, készíts hozzá leírást és egy fotót!
- Süss, főzz és oszd meg a csoportban!