A spanyolországi élménybeszámolóimban többször említettem, de most meg is mutatom mi is az a PINCHOS! Számtalan variációja létezik, hiszen bármilyen feltéttel el lehet készíteni. Az aranyszabály mindösszesen annyi, hogy a bagettnél jóval vastagabb legyen a töltelék! Itthon is határozottan hozzá tudnék szokni ahhoz, hogy a feltéttel lakjak jól és ne a kenyérrel! 🙂
Gyorsan, egyszerűen, már kész alapanyagokból elkészíthető! Bónusz tulajdonsága, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ami különösen jól jön ezeken a meleg nyári napokon!
MIT VEGYÉL A BOLTBAN?
- Bagett
- Fűszeres szendvicskrém (kétfélét használtam)
- Mozzarella
- Érlelt sonka
- Aszalt paradicsom
- Szardella (én a kapribogyósat választottam)
- Kapribogyó
- Bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
1 – Mozzarellás Pinchos
A bagettre szeld rá a mozzarellát majd az aszalt paradicsomot, tegyél a tetejére díszítésként egy kis bazsalikomot és frissen őrölt borssal szórd meg a pinchosok tetejét.
2 – Érlelt sonkás Pinchos
Kend meg vastagon a bagettet az egyik fűszeres szendvicskrémmel, igazítsd el rajta az érlelt sonkát és rögzítsd a bagetthez egy fogpiszkálóval.
3 – Szardellás Pinchos
Kend meg vastagon a bagettet a másik fűszeres szendvicskrémmel, tedd rá a szardellákat és tegyél még rá egy kis kapribogyót kiegészítésként.
Természetesen minden hozzávaló elkészíthető házilag is, én most sajnos nem voltam ennyire szorgalmas, de a PINCHOS esetében pontosan azt élvezem, hogy bevásárlással, kipakolással és elkészítéssel együtt maximum 40 percet vesz igénybe! Jó étvágyat!