Időigény
1 óra
Adag
4 fő
Nehézség
Könnyű
A Gazpacho egy igazán finom és hűsítő spanyol különlegesség. Spanyolországban nem igazán találunk levest az étlapokon, viszont abban biztosak lehetünk, ha levest kérünk, akkor ezt a hűsítő finomságot bármelyik étteremben hibátlanul elkészítik nekünk. A szeptemberi hónapban Pargmann Laura Gazpacho receptjével nyerte el Kalandkonyha receptpályázatunkat!
Hozzávalók:
- 6 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 db paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítés:
A paradicsomot tedd bele a forrásban lévő sós vízbe, hogy a héja könnyebben lejöjjön, majd hámozd meg. A többi hozzávalót vágd fel apró darabokra majd turmixold össze végül pedig add hozzá az almaecetet. Ízlés szerint adj hozzá sót, borsot és tedd hűtőbe. Mikor a leves már jól lehűlt tálald levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.
Jó étvágyat hozzá! 😊
Legyél Te a hónap vendégbloggere!
Mit kell hozzá tenned?
- Csatlakozz, a Főzz Velem Gasztro csoporthoz!
- Nézd meg az aktuális havi receptverseny kiírást!
- Adj az alkotásodnak egy jó címet, készíts hozzá leírást és egy fotót!
- Süss, főzz és oszd meg a csoportban!