Időigény
1 óra
Adag
Ahány szeletre vágod
Nehézség
Könnyű
Készítsd el ezt a görög eredetű finomságot, mely három alapvető összetevőből áll, zöldségből, húsból és a szószból. A klasszikus muszakának nagyon sokféle verziója létezik. Próbáld ki Mihályi Maja vendégblogger hagyományos családi receptjét, mellyel elnyerte receptpályázatunkat.
Hozzávalók:
- 1 kg darált csirkemell
- 0,40 kg burgonya
- 0,40 kg padlizsán
- 0,40 kg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 250 gramm cheddar sajt
- 80 gramm vaj
- 0,5 liter ej
- teljes kiőrlésű búzaliszt
Fűszerek:
- borsikafű
- bazsalikom
- zsálya
- oregánó
- só, bors
- fehérbors
- szerecsendió
Elkészítés:
Hámozd meg és karikázd fel a burgonyát, a padlizsánt és a cukkinit, ízesítsd őket sóval, borssal majd serpenyőben pirítsd le a zöldségek mindkét oldalát egy kis olívaolajon. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítás után dinszteld, majd tedd hozzá a darálthúst. Ízesítésként tegyél a húshoz borsikafüvet, bazsalikomot, zsályát, oregánót és egy kis sót, hogy még ízletesebb legyen.
Az összeállítás előtt készítsd el a besamel mártást. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, szórd meg annyi liszttel amennyit felvesz és öntsd fel a tejjel. Fűszerezésként sót, fehérborsot és szerecsendiót tegyél még hozzá.
Végül pedig jöhet az összeállítás. A tepsibe tegyél egy sütőpapírt, erre tedd rá rétegesen az összetevőket. A tepsi alját tedd tele először burgonyával, majd jöhet az 1/3 darálthús, a besamel mártás, a padlizsán, az 1/3 darálthús, megint besamel mártás, cukkini és végül a maradék darálthús. Fedd le a besamel mártás végével, karikázd rá a paradicsomot, szórd meg sajttal és már mehet is a sütőbe. Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Legyél Te a hónap vendégbloggere!
Mit kell hozzá tenned?
- Csatlakozz, a Főzz Velem Gasztro csoporthoz!
- Nézd meg az aktuális havi receptverseny kiírást!
- Adj az alkotásodnak egy jó címet, készíts hozzá leírást és egy fotót!
- Süss, főzz és oszd meg a csoportban!