Joghurtos spárgakrémleves bacon chips-szel

Joghurtos spárgakrémleves bacon chips-szel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Joghurtos spárgakrémleves
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Időigény

30 perc

Adag

4 fő

Nehézség

Könnyű

A joghurtos spárgakrémleves a diétázók egyik kedvence ugyanis nincs az a mennyiség, ami tiltólistán szerepelne. A spárga 93-95 százaléka víz, ezért nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Számos jó tulajdonsága mellett kifejezetten finom is, bacon chips-szel fűszerezve pedig igazi kuriózumnak számít.

Hozzávalók:

  • 2 csomag zöldspárga
  • 3 szál újhagyma
  • 150 gramm natúr joghurt
  • 1 csomag bacon szalonna
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A hagymát és a spárgát megmosás után vágd nagyobb darabokra. Vajon pirítsd le a hozzávalókat majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket. Én forralt vízzel szoktam, ezzel is meggyorsítom a folyamatot. A spárgának egyébként sem kell sok idő, hogy megpuhuljon. Ízlés szerint sózd, borsozd és tegyél hozzá egy fél kiskanál szerecsendiót.

FONTOS: Ha a spárga végét fásnak találod, azt mindenképpen vágd le.

Amikor a hagyma és a spárga is megpuhult botturmix segítségével pürésítsd, majd add hozzá a natúr joghurtot. A kicsapódás elkerülése érdekében először egy tálba vegyél ki a forró krémlevesből, ebben keverd egyneművé a natúr joghurttal, majd mehet az egész vissza a fazékba. Végül várd meg míg ismételten felforr, kóstold meg, ízesítsd amennyiben még szükséges.

Közben a bacont vágd fel apró kockákra és süsd ropogósra. Tálaláshoz használd bátran a kimert leves tetejére, garantáltan sikert aratsz vele! 😊 Jó étvágyat!

Legyél Te a hónap vendégbloggere!

Mit kell hozzá tenned?

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft