Időigény
30 perc
Adag
4 fő
Nehézség
Könnyű
A joghurtos spárgakrémleves a diétázók egyik kedvence ugyanis nincs az a mennyiség, ami tiltólistán szerepelne. A spárga 93-95 százaléka víz, ezért nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Számos jó tulajdonsága mellett kifejezetten finom is, bacon chips-szel fűszerezve pedig igazi kuriózumnak számít.
Hozzávalók:
- 2 csomag zöldspárga
- 3 szál újhagyma
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 csomag bacon szalonna
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát és a spárgát megmosás után vágd nagyobb darabokra. Vajon pirítsd le a hozzávalókat majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje őket. Én forralt vízzel szoktam, ezzel is meggyorsítom a folyamatot. A spárgának egyébként sem kell sok idő, hogy megpuhuljon. Ízlés szerint sózd, borsozd és tegyél hozzá egy fél kiskanál szerecsendiót.
FONTOS: Ha a spárga végét fásnak találod, azt mindenképpen vágd le.
Amikor a hagyma és a spárga is megpuhult botturmix segítségével pürésítsd, majd add hozzá a natúr joghurtot. A kicsapódás elkerülése érdekében először egy tálba vegyél ki a forró krémlevesből, ebben keverd egyneművé a natúr joghurttal, majd mehet az egész vissza a fazékba. Végül várd meg míg ismételten felforr, kóstold meg, ízesítsd amennyiben még szükséges.
Közben a bacont vágd fel apró kockákra és süsd ropogósra. Tálaláshoz használd bátran a kimert leves tetejére, garantáltan sikert aratsz vele! 😊 Jó étvágyat!
Legyél Te a hónap vendégbloggere!
Mit kell hozzá tenned?
- Csatlakozz, a Főzz Velem Gasztro csoporthoz!
- Nézd meg az aktuális havi receptverseny kiírást!
- Adj az alkotásodnak egy jó címet, készíts hozzá leírást és egy fotót!
- Süss, főzz és oszd meg a csoportban!