Lemon Cantuccini pohárkrém

Lemon Cantuccini pohárkrém

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Citrom és roppanós keksz együtt?? Rossz biztosan nem lehet, legalábbis ezt gondoltam, mikor Korzikán, Cargèse városában desszertként kínálták ezt a helyi specialitást.

Szerencsére nem tévedtem, így nyaralásunkból hazajövet az élménybeszámolós esténken ezt a desszertet tálaltam vendégeinknek. Igaz, egy kis csalással, mert a Cantuccinit nem én sütöttem, hanem a Korzikán vásárolt Olmi Cappella nevű citromos kekszet tettem bele pontosan úgy, ahogy ott fogyasztottuk. Így hihetetlenül gyors és könnyű elkészíteni ezt a frissítő desszertet. Teszteljétek Ti is!

Hozzávalók:

  • 3 db citrom
  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj (enyhén sós)
  • 15 dkg cukor

Elkészítés:

Az egyik citromnak lereszeljük a héját, mert szükség lesz rá ízesítésként. Figyeljetek rá, hogy csak a citrom héját reszeljétek, az alatta lévő fehér rész már ne kerüljön bele a krémbe, mert keserű ízt ad.

FONTOS: Amikor a citrom héját is szeretnétek felhasználni, akkor kizárólag bio citromot vásároljatok az egészségetek megőrzése érdekében! Számos gyümölcsöt, főként a citrusféléket befedik viaszbevonattal, emellett növényvédő-gombaölő szerekkel is kezelhetik, hogy a több napos szállítást kibírják, ne romoljanak meg. Ha nem bio citromot vásárolunk, akkor ezek az anyagok könnyen belekerülhetnek a süteményeinkbe!

Készítsétek elő a csatos üvegeket, poharakat vagy fagyikelyheket, tehát amibe majd a Lemon Cantuccinit szeretnétek beletenni. Tegyetek az aljukba enyhén összetört kisebb-nagyobb Cantuccini darabokat, de törj egy kicsit többet, mint amit az aljába gondolsz, hogy középre is jusson belőle. Egy lábosban alacsony lángon kevergetve főzzük a citrom levét, a cukrot, a vaj felét és az enyhén felvert tojásokat és sárgáit addig, amíg elkezd sűrűsödni. Majd beletehetjük a vaj másik felét és sűrűsödésig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A végén tegyük hozzá a citrom frissen reszelt héját!

Az előkészített csatos üvegbe tegyünk krémet a keksz tetejére, majd ismét keksz és krém. Hagyjuk kihűlni, míg langyos lesz és mehet a hűtőbe. Egy óra múlva fogyasztható!

Voilá, el is készültünk!

Jó étvágyat!

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft