Időigény
1 óra
Adag
Ahány szeletre vágod
Nehézség
Könnyű
A tiramisu egy időtlen és megunhatatlan olasz desszert. Könnyedségének és lágyságnak köszönhetően még a nem túlzottan édesszájúak is kedvelni szokták. Mihályi Maja a Kalandkonyha júliusi vendégbloggere újragondolta a hagyományos receptet és málnával készítette el nekünk ezt a kivételes finomságot.
Hozzávalók:
- 400 ml kávé
- 1 teáskanál rum
- kakaópor a díszítéshez
- málna a töltelékbe
Piskótához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál édesítő
- 5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál holland
- kakaópor
- csipet só
Krémhez:
- 1 dl joghurt
- 1 evőkanál zselatin
- 40 dkg mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
- édesítő ízlés szerint
- vanília aroma ízlés szerint
Elkészítés:
Első lépésként süsd meg a piskótát. Készíts kemény habot a tojásfehérjéből és adj hozzá egy csipet sót, majd a tojások sárgáját is verd fel habosra az édesítővel és add hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjéből készült habot, úgy hogy ne törjön össze. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt süsd készre a piskótát és tedd félre kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, főzd le a kávét és keverd össze a rummal. A joghurtot főzd össze a zselatinnal, majd add hozzá a mascarpone sajtot, az édesítőt, a vanília aromát és a reszelt citromhéjat, végül pedig gépi habverővel keverd őket egyneművé.
Most már csak az összeállítás maradt hátra. Vágd félbe a piskótatésztát, itasd át a rumos kávéval majd kend rá a mascarpone sajt felét és tűzdelt tele friss málnával. A málnák tetejére fektesd rá a szintén kávéval átitatott másik piskótát, kend meg a maradék mascarpone sajttal, végül pedig szitálj kakaóport a tetejére.
TIPP: A felső réteg mascarpone sajtot célszerű habzsákból kinyomni, így kapod meg a képen látható formát.
A legnehezebb részhez értünk, ugyanis másnapig hűtőben kell pihentetni fogyasztás előtt. Kitartás, megéri! 🙂
Legyél Te a hónap vendégbloggere!
Mit kell hozzá tenned?
- Csatlakozz, a Főzz Velem Gasztro csoporthoz!
- Nézd meg az aktuális havi receptverseny kiírást!
- Adj az alkotásodnak egy jó címet, készíts hozzá leírást és egy fotót!
- Süss, főzz és oszd meg a csoportban!