Málnás tiramisu

Málnás tiramisu

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Vendégblogger július
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Időigény

1 óra

Adag

Ahány szeletre vágod

Nehézség

Könnyű

A tiramisu egy időtlen és megunhatatlan olasz desszert. Könnyedségének és lágyságnak köszönhetően még a nem túlzottan édesszájúak is kedvelni szokták. Mihályi Maja a Kalandkonyha júliusi vendégbloggere újragondolta a hagyományos receptet és málnával készítette el nekünk ezt a kivételes finomságot.

Hozzávalók:

  • 400 ml kávé
  • 1 teáskanál rum
  • kakaópor a díszítéshez
  • málna a töltelékbe

Piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál édesítő
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál holland
  • kakaópor
  • csipet só

Krémhez:

  • 1 dl joghurt
  • 1 evőkanál zselatin
  • 40 dkg mascarpone
  • 1 db citrom reszelt héja
  • édesítő ízlés szerint
  • vanília aroma ízlés szerint

Elkészítés:

Első lépésként süsd meg a piskótát. Készíts kemény habot a tojásfehérjéből és adj hozzá egy csipet sót, majd a tojások sárgáját is verd fel habosra az édesítővel és add hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjéből készült habot, úgy hogy ne törjön össze. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt süsd készre a piskótát és tedd félre kihűlni.

Amíg hűl a piskóta, főzd le a kávét és keverd össze a rummal. A joghurtot főzd össze a zselatinnal, majd add hozzá a mascarpone sajtot, az édesítőt, a vanília aromát és a reszelt citromhéjat, végül pedig gépi habverővel keverd őket egyneművé.

Most már csak az összeállítás maradt hátra. Vágd félbe a piskótatésztát, itasd át a rumos kávéval majd kend rá a mascarpone sajt felét és tűzdelt tele friss málnával. A málnák tetejére fektesd rá a szintén kávéval átitatott másik piskótát, kend meg a maradék mascarpone sajttal, végül pedig szitálj kakaóport a tetejére.

TIPP: A felső réteg mascarpone sajtot célszerű habzsákból kinyomni, így kapod meg a képen látható formát.

A legnehezebb részhez értünk, ugyanis másnapig hűtőben kell pihentetni fogyasztás előtt. Kitartás, megéri! 🙂

Legyél Te a hónap vendégbloggere!

Mit kell hozzá tenned?

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft