Bazsalikomos medvehagyma-krémleves

Bazsalikomos medvehagyma-krémleves

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
kremleves
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Végre elérkezett a medvehagyma időszak! Minden évben jó sokat kapok a családomtól, így már majdnem minden lehetséges verzióban elkészítettem. Legyen szó pogácsáról, tésztáról vagy egy jó kis rántottáról, de talán a legegyszerűbb és leggyorsabb recept ez a medvehagyma-krémleves. Próbáljátok ki Ti is! 🙂

Hozzávalók:

  • vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 2 csokor medvehagyma
  • 8 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítés:

Apróra felvágjuk a hagymát, vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Egy kis ideig összepirítjuk őket, majd hozzáöntjük a 8 dl vizet és fedő alatt hagyjuk, hogy a krumpli megpuhuljon.

Ameddig a krumplira várunk megmossuk a medvehagymát és levágjuk vastag szárait. Amikor a krumplink már félig megpuhult hozzáadjuk a forrásban lévő vízhez a megtisztított medvehagymát a sót, borsot és a szerecsendiót. 5-8 percig főzzük a végén pedig hozzáadunk néhány levél bazsalikomot. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk.

A tejszínt kiöntjük egy nagyobb tálba, hozzámerünk néhány merőkanállal a levesből és összekeverjük. Majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a leveshez. Ha szükséges akkor ízesítsük még a fűszerekkel és sajttal vagy pirítós kockákkal tálaljuk. Személy szerint én mindkettőt tettem bele! 🙂

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft