Végre elérkezett a medvehagyma időszak! Minden évben jó sokat kapok a családomtól, így már majdnem minden lehetséges verzióban elkészítettem. Legyen szó pogácsáról, tésztáról vagy egy jó kis rántottáról, de talán a legegyszerűbb és leggyorsabb recept ez a medvehagyma-krémleves. Próbáljátok ki Ti is! 🙂
Hozzávalók:
- vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db nagyobb burgonya
- 2 csokor medvehagyma
- 8 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
Apróra felvágjuk a hagymát, vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Egy kis ideig összepirítjuk őket, majd hozzáöntjük a 8 dl vizet és fedő alatt hagyjuk, hogy a krumpli megpuhuljon.
Ameddig a krumplira várunk megmossuk a medvehagymát és levágjuk vastag szárait. Amikor a krumplink már félig megpuhult hozzáadjuk a forrásban lévő vízhez a megtisztított medvehagymát a sót, borsot és a szerecsendiót. 5-8 percig főzzük a végén pedig hozzáadunk néhány levél bazsalikomot. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk.
A tejszínt kiöntjük egy nagyobb tálba, hozzámerünk néhány merőkanállal a levesből és összekeverjük. Majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a leveshez. Ha szükséges akkor ízesítsük még a fűszerekkel és sajttal vagy pirítós kockákkal tálaljuk. Személy szerint én mindkettőt tettem bele! 🙂