Paella Portugáliából

Paella Portugáliából

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Számos alkalommal volt már szerencsém Paella-t kóstolni, így nagyon örültem neki, amikor Madeirán a Portugál esten felfedeztem a svédasztalon. Nagyon sok variációja létezik ennek a főételnek, én magyaros oldalról közelítettem meg, még kolbászt is tettem bele  🙂

Fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók:

Fűszerkeverék
  • 1 csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • ¼ csésze friss citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 nagy fokhagyma gerezd
Paella
  • 1 teáskanál curry
  • 500 ml alaplé
  • 8 db hámozatlan garnélarák
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 db csontozott csirkecomb
  • 10 vékony szelet kolbász vagy 8 kagyló
  • 4 szelet sonka
  • 2 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 csésze felvágott kaliforniai paprika
  • 2 csésze rizs
  • 1 csésze fagyasztott zöldborsó
  • 1 nagy konzerv darabolt paradicsom
  • 1 teáskanál édes paprika
  • 3 nagy fokhagyma gerezd
  • friss citromlé
  • só, bors

Elkészítés:

A fűszerkeveréket összedolgozzuk.

TIPP: A fokhagymát én lereszeltem az apró lyukú sajtreszelőn, így jól össze tudnak érni az ízek, ameddig a többi hozzávalót elkészítjük.

Két nagyobb serpenyőre van szükségünk, az egyikben elkeverjük a vizet, a curryt és az alaplevet. Alacsony lángon felmelegítjük, tartsuk melegen, de ne forraljuk fel! A hámozatlan garnélákat tegyük bele, húzzuk le a lángról és tegyük félre.

A másik serpenyőt jól válasszuk meg, mert ebbe kell beleférnie az összes hozzávalónak úgy, hogy a rizsünk majd duplájára dagad! Ebben a serpenyőben pirítunk le minden hozzávalót külön-külön, hogy a végén minden íz benne maradjon.  Kezdjük először a garnélával, mindkét oldalát lepirítjuk. majd kivesszük a serpenyőből, folytatjuk a csirkével, majd kivesszük, így járunk el a kolbásszal és a sonkával is.

Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a hagymát és a paprikát, körülbelül 15 perc múlva hozzáöntjük a paradicsomot, a fokhagymát és az 1 teáskanál édes paprikát. 5 percig főzzük, aztán a rizst is hozzárakjuk, elkeverjük majd a főszerkeveréket, a kolbászt, a sonkát, a csirkét és a borsót. Felforraljuk folyamatos kevergetés mellett. Fészkeljük bele a rizsbe a kagylót és a garnélát is, facsarjuk ki egy fél citrom levét és öntsük rá a tetejére. Fedjük le a tetejét és zárjuk el alatta a lángot! Hagyjuk állni 10 percet ameddig a rizs megpuhul, aztán már tálalhatjuk is néhány citromkarikával kísérve! 🙂

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft