Időigény
1 óra
Adag
Ahány szeletre vágod
Nehézség
Könnyű
Egy hűsítő nyári finomság, amit érdemes kipróbálnod az eperszezon idején! Ezzel a kihagyhatatlan és igazán finom recepttel készült nekünk Varga Erika vendégblogger, aki ebben a hónapban elnyerte Kalandkonyha receptpályázatunkat.
Hozzávalók:
Sajttortához:
- 250 g zabkeksz
- 120 g vaj
- 500 g mascarpone
- 250 g tejföl
- 2 csapott evőkanál liszt
- 150 g cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 3 db tojás
Eperöntethez:
- 250 g eper
- 50 g porcukor
- 0,5 evőkanál étkezési keményítő
- fél citrom leve
- 250 ml víz
Elkészítés:
A kekszet és a felolvasztott vajat keverd jól össze, majd erősen nyomkodd bele a tortaformába, hogy összeálljon. Ezután 160 fokos sütőben 10 perc alatt süsd meg és tedd félre kihűlni. Ameddig a kekszréteg hűl, van időd összeállítani a sajtkrém réteget.
A tojásokon kívül minden hozzávalót mérj ki egy nagy tálba, majd robotgéppel keverd össze. Végül pedig add hozzá a tojásokat is, szépen egyenként, hogy egyneművé váljon.
Öntsd az elkészült krémet a kekszrétegre, majd süsd 150 fokos sütőben 45-50 percig úgy, hogy a sütőben a torta alatti rácsra egy másik sütőformába vizet teszel, ez garantálja a torta szép aranybarna színét. A torta akkor sült meg rendesen, ha a közepe már nem remeg.
Már csak az eperöntet elkészítése maradt hátra, amit nagyon egyszerűen el tudsz készíteni. Főzd össze a hozzávalókat!
FONTOS: Hagyd, hogy a torta fokozatosan kihűljön. A legjobb, ha kinyitod egy kicsit a sütőd ajtaját és a sütőben hagyod lehűlni. Fogyasztás előtt érdemes 1 éjszakára hűtőbe tenni!
Amennyiben Neked sincsen önuralmad, ahogy nekem sem volt akkor 1-2 óra is elegendő a hűtőben! Jó étvágyat hozzá! 🙂
Legyél Te a hónap vendégbloggere!
Mit kell hozzá tenned?
- Csatlakozz, a Főzz Velem Gasztro csoporthoz!
- Nézd meg az aktuális havi receptverseny kiírást!
- Adj az alkotásodnak egy jó címet, készíts hozzá leírást és egy fotót!
- Süss, főzz és oszd meg a csoportban!