Spenótos-Paradicsomos Cannelloni Korzikáról

Spenótos-Paradicsomos Cannelloni Korzikáról

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Tészta, hús, paradicsom, spenót és fűszerek? Nekem jöhet! 🙂 Tésztaimádóként jobbat nem is választhattam volna ebédnek Ajaccioból Corte felé haladva.

Korzikai utazásunk során nem ez volt az első alkalom mikor ismételten francia étlapot kaptunk, de itt biztosra akartam menni az ebédem tekintetében. Cannelloni az mindenhol Cannelloni! Bizalmatlanságom abból adódott, hogy ez a kis “bódé” nem éppen nevezhető első látásra (másodikra sem) étteremnek. A szerpentin mentén fedeztük fel, nagyon éhesen és szomjasan, így más választásunk nem volt. Gondoltuk ásványvíz és némi harapnivaló itt is akad. Néhányan éppen ebédeltek, vagy már befejezték (és túlélték) az ebédet, így mi is összeszedtük a bátoságunkat és rendeltünk!

Még milyen jól tettük! Minden várakozásunkat felülmúlta a kis “bódéban” felszolgált ebédünk, melyhez páratlan kilátás társult a szerpentin mentén.

Próbáljátok ki Ti is! 🙂

Hozzávalók:

  • 250 g Cannelloni tészta
  • 2 doboz leveles friss spenót
  • 500 g darálthús
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 db nagyobb paradicsom
  • 300 g paradicsomszósz
  • 500 g sajt
  • bazsalikom
  • bors
  • mirtusz

INFO: A mirtusz egy örökzöld növény, melynek hajtásait a kakukkfűhöz és a rozmaringhoz hasonlóan használjuk fel, bogyótermését pedig különféle mártásokhoz használhatjuk. Nagyon erőteljes illata és íze van, Korzikán majdnem minden ételbe tesznek belőle, de teaként is megvásárolható.

Mirtusz

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon dinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst a sót és a borsot. Mikor már majdnem átsült a husi hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paradicsomszószt, fokhagymát és a fűszereket. Fedővel lefedjük és tartaléklángon összefőzzük.

Közben átmossuk a spenótleveleket, kevés olajon lepirítjuk fokhagymával, sóval és borssal fűszerezve. Cannelloni

Mikor minden töltelékünk elkészült, a cannelloni tésztákat elkezdjük megtölteni. Annyi tésztát töltsünk meg darálthússal, hogy a tálunk alja tele legyen. A következő réteg tésztát pedig a fokhagymás spenótlevelekkel töltjük meg. Végül az egészet befedjük a korábban lereszelt sajttal és mehet is a sütőbe. A tálat lefedjük és 50 percen keresztül 180 fokon légkeveréses módon sütjük, majd a fedőt eltávolítjuk és rápirítjuk a sajtot. Melegen tálaljuk! Jó étvágyat!

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft