Túrós pite fahéjas almával az ünnepekre

Túrós pite fahéjas almával az ünnepekre

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Túrós pite fahéjas almával
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Időigény

50 perc

Adag

8 fő

Nehézség

Könnyű

A fahéjas almás túrós pite az egyik kedvenc vendégváró desszertem, már az esemény előtti napon elkészíthető, ugyanis másnap sokkal finomabb, mint a sütés napján. A sült fahéjas alma illata pedig felbecsülhetetlen, főként ünnepek idején.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 250 gramm túró
  • 2 ek tejföl
  • 0,5 citrom héj
  • 1 ek méz
  • 2 db alma
  • fahéj és barnacukor

Elkészítés:

A tésztához mérd ki egy nagy tálba a száraz hozzávalókat, keverd jól össze, majd add hozzá a felolvasztott vajat, tojássárgáját és a tejfölt. Gyúrd össze a tésztát gömb alakra, majd tedd a hűtőbe addig, ameddig elkészíted a tölteléket.

A túrót villával nyomkodd össze, add hozzá a tejfölt, a lereszelt citromhéjat és a mézet. Tedd be a hűtőbe. Ezt a pitét a hajtogatás miatt tortaformába szoktam elkészíteni. Kibélelem sütőpapírral, és a kinyújtott tésztát 1 cm vastagon belehajtogatom a formába. A tészta 5 cm hosszúsággal borítsa be a forma oldalát, hogy a töltelék elhelyezése után rá tudd hajtogatni a szélekre. Ezzel a módszerrel kapod meg azt a formát, amit a képen látsz.

TIPP: Nagyon puha a tészta ezért biztosan elszakad, ha egyben szeretnéd beletenni a formába. Én először csak a felét nyújtom ki, elvágom nagyobb darabokra és úgy helyezem bele a formába. Megismétlem ugyanezt a folyamatot a tészta másik felével is.

A túrós tölteléket terítsd el a tészta alján, majd a cikkekre felszeletelt almát helyezd szépen sorban a tetejére. Végül pedig szórd meg a tetejét fahéjjal és nagy szemű barnacukorral. A tészta oldalát hajtogasd rá a pitére majd kend meg a tésztát tojásfehérjével majd azt is szórd le barnacukorral, így lesz szép barna. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd aranybarnára.

Legyél Te a hónap vendégbloggere!

Mit kell hozzá tenned?

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft