Egészben sült fokhagymás pisztráng

Egészben sült fokhagymás pisztráng

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Sokan félnek az egész hal megsütésétől, pedig valójában nem kellene. Ha most próbálkozol először halsütéssel, mindenképp a pisztrángot javaslom. Pisztrángot sütni talán a legegyszerűbb dolog!

Boveci utazásunk során ettem a legfinomabb pisztrángot, valamint Szilvásváradon. Az elkészítési módnak is köszönhető és annak, hogy mindkét helyen üzemeltetnek pisztrángtelepet. Ennél frissebbet csak akkor ehetnénk, ha magunk fognánk ki a vízből! 🙂  Gyorsan elkészül és nem kell a konyhában ácsorogni fölötte, így gyakran sütök vacsorára!

Hozzávalók:

  • 2 pisztráng
  • 4 fokhagyma
  • bors
  • 2 szelet citrom

Elkészítés:

A boltokban már tudunk konyhakész pisztrángot vásárolni, ez a legjobb megoldás, mert már nem kell feldolgoznunk a halakat, legjobb esetben pikkellyel sem találkozunk.

Ilyen formában már csak meg kell mosnunk a halakat, majd a lereszelt fokhagymákkal kívül belül bedörzsöljük. A fokhagymadarabokat a hal hasában szoktam hagyni, mert kívül csak ráég, így onnan szedjük le.

Sütőpapírra fektessük rá a halakat, fedjük le alufóliával, 180 °C-on 20 percig süssük. 20 perc múlva vegyük le róla a fóliát, 5 percig felülről pirítsuk (sütőn állítható mód), majd tálalhatjuk is egy kis só, bors és citrom hozzáadásával!

Látod, ennyire egyszerű! 🙂

TIPP: Köretként rozmaringos sült krumplit vagy petrezselymes rizst készíthetünk hozzá. Jó étvágyat!

Nem szeretnél lemaradni a folytatásról?

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülj a következő bejegyzésről!

Ezeket olvastad már?

Nézz körül a webshopban

Nature utazónapló

Nature utazónapló

9.990 Ft

Ocean útazónapló

Ocean utazónapló

9.990 Ft

Sun utazónapló

9.990 Ft