Sokan félnek az egész hal megsütésétől, pedig valójában nem kellene. Ha most próbálkozol először halsütéssel, mindenképp a pisztrángot javaslom. Pisztrángot sütni talán a legegyszerűbb dolog!
Boveci utazásunk során ettem a legfinomabb pisztrángot, valamint Szilvásváradon. Az elkészítési módnak is köszönhető és annak, hogy mindkét helyen üzemeltetnek pisztrángtelepet. Ennél frissebbet csak akkor ehetnénk, ha magunk fognánk ki a vízből! 🙂 Gyorsan elkészül és nem kell a konyhában ácsorogni fölötte, így gyakran sütök vacsorára!
Hozzávalók:
- 2 pisztráng
- 4 fokhagyma
- só
- bors
- 2 szelet citrom
Elkészítés:
A boltokban már tudunk konyhakész pisztrángot vásárolni, ez a legjobb megoldás, mert már nem kell feldolgoznunk a halakat, legjobb esetben pikkellyel sem találkozunk.
Ilyen formában már csak meg kell mosnunk a halakat, majd a lereszelt fokhagymákkal kívül belül bedörzsöljük. A fokhagymadarabokat a hal hasában szoktam hagyni, mert kívül csak ráég, így onnan szedjük le.
Sütőpapírra fektessük rá a halakat, fedjük le alufóliával, 180 °C-on 20 percig süssük. 20 perc múlva vegyük le róla a fóliát, 5 percig felülről pirítsuk (sütőn állítható mód), majd tálalhatjuk is egy kis só, bors és citrom hozzáadásával!
Látod, ennyire egyszerű! 🙂
TIPP: Köretként rozmaringos sült krumplit vagy petrezselymes rizst készíthetünk hozzá. Jó étvágyat!